Biofeedback

Biofeedback, oplossing voor aanpakken stress

leren loslaten emoties zoals stekeligheid geïrriteerdheid, word bewust en gezond

Gezond oud worden willen we toch allemaal? Langdurige stress is ongezond en veroorzaakt vermoeidheid en lichamelijke klachten.


Doe een test met biofeedback om te kijken hoe jouw lichaam reageert onder invloed van spanning of stress. Biofeedback maakt dit zichtbaar en geeft daarnaast ook inzicht in jouw vermogen om te ontspannen, in jouw herstelvermogen na spanning.


Wil je weten hoe biofeedback werkt? Kijk naar een filmpje: Biofeedback bij Sophie in de Mentale kreukels. Nieuwsgierig? Wil je ook meer bewust zijn en je gezondheid positief beinvloeden? Maak dan een afspraak voor een test en laat jouw spierspanning, ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding meten. Je ziet direct je reactie en leert veel makkelijker je lichamelijke reactie in het dagelijks leven bewust te voelen en vooral te regelen. Leer je stressreactie van je lichaam herkennen en te reguleren op een relaxte manier.


De behandeling kan nog beter afgestemd worden op jouw specifieke situatie; je kunt direct zien hoe je reageert op een ademoefening, een ontspanningsoefening. Kijk mee op een beeldscherm en zie of je een houding kan corrigeren - of je tegelijkertijd je schouders los kunt laten terwijl je schrijft of bezig bent op je mobiel. Bij biofeedback kijk je zelf mee op een scherm en krijg je direct feedback en instructies om je ademhaling te regelen of jouw hartcoherentie te trainen. Bij een optimale hartcoherentie zijn je ademhaling en hartslag optimaal in balans en dan zul je snel herstellen.


Biofeedback biedt veel mogelijkheden en voordelen. De belangrijkste is dat je jezelf minder gejaagd voelt doordat je leert wat jouw helpt om te ontspannen; een betere houding, een effectievere moeiteloze ademhaling, vertragen van jouw ademhaling en het effect kan zijn dat zelfs dat hierdoor jouw handen warmer worden.. (Koude handen kunnen een aanwijzing zijn voor toegenomen stress)


Ik verheug me om je te zien in de praktijk!

Kom langs voor jouw ‘stresstest’: info@fysiotherapietimmermans.nl

Biofeedback: leer ontspannen bij therapie Timmermans Veghel


  FILMPJE!

  Klik hieronder op het plaatje voor info over

  Biofeedback bij Sophie in de mentale kreukels

Kijk mee en leer direct hoe je jouw ademhaling kan verbeteren bij stress symptomen

Voor wie?

  • Chronische pijnklachten 
  • Spanningsklachten
  • Overspannen
  • Stress symptomen: hartkloppingen,                  hoge bloeddruk
  • Angst of paniek
  • Hyperventilatiesyndroom


Fysiotherapie Timmermans Veghel

Bewust  Beter Voor Je Lijf!

Gezond zijn, Gezond blijven, Gezond voelen!


Links