Looptherapie ClaudicatioNet

Looptherapie in Veghel

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat looptherapie onder begeleiding het meest effectief is voor de behandeling van vaatproblemen (etalagebenen). Het geeft een beter resultaat dan zelfstandig lopen zonder begeleiding van een therapeut. Het is een misverstand dat wandelen met de hond een goede therapie is. Het doel van looptherapie is om uw pijnvrije loopafstand te vergroten en uw maximale loopafstand te verdubbelen.

De therapie zorgt er niet voor dat u geheel pijnvrij wordt. Het is de bedoeling dat u dagelijks wandelt met een, voor u, stevige wandelpas. Het kan zijn dat u het advies krijgt om drie keer per dag te wandelen, maar het kan ook zijn dat u één keer per dag een langere afstand gaat wandelen. Voor een goed resultaat is het van belang dat u dagelijks en telkens over uw pijngrens oefent en dit minimaal zes maanden volhoudt. 
Werkwijze


In het begin komt u twee tot drie keer per week naar de praktijk en daarnaast start u direct met dagelijks thuis oefenen. Pas het wandelen toe in uw dagelijkse leven. Hierover maken we afspraken. Indien nodig krijgt u loopoefeningen om uw looppatroon te verbeteren, krachtoefeningen, rekoefeningen en/ of balansoefeningen.


Samen met u bespreken we of leefstijlveranderingen nodig zijn om bewust en gezond te leven. Met een gezonde en actieve leefstijl wordt o.a. voldoende bewegen, gezonde voeding en stoppen met roken bedoeld. Kortom, dat u goed voor zichzelf zorgt en activiteiten afwisselt met voldoende  rustmomenten of momenten van ontspanning. Voor het behoud van het verkregen resultaat is het zeer belangrijk om een actieve leefstijl te onderhouden.

 

Voor wie?


Voor mensen met vaatproblemen (etalagebenen of wel claudicatio intermittens).Links

Fysiotherapie Timmermans Veghel

Bewust  Beter Voor Je Lijf!

We doen het samen!