Nieuws

 

 

Tip: controleer voorafgaand aan uw behandeling of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie

ACT (Acceptance Commitment Therapie) bij pijn

Nieuws:

 

  • Met biofeedback effectiever leren ontspannen en ademen

Gezond oud worden willen we toch allemaal? Langdurige stres is ongezond en veroorzaakt vermoeidheid en lichamelijke klachten. Doe een test met biofeedback om te kijken hoe jouw lichaam reageert onder invloed van spanning of stress. Biofeedback maakt dit zichtbaar. Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe dat bij jou werkt? Maak dan een afspraak voor een test en laat jouw spierspanning, ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding meten. Je ziet direct je reactie en leert veel makkelijker je lichamelijke reactie in het dagelijks leven bewust te voelen en vooral te regelen. Leer je stressreactie van je lichaam herkennen en te reguleren op een relaxte manier. Kom langs voor jouw ‘stresstest’; info@fysiotherapietimmermans.nl

 

  • Zoek je een coach in Veghel of wil je psychologische hulp, kijk dan naar de mogelijkheden van mijn praktijk: "Bewustbetervoorjelijf".

Kijk op mijn website voor informatie: www.bewustbetervoorjelijf.nl

ACT is een benadering om weer te leren functioneren en een betekenisvol / zinvol leven te leiden; weer functioneren ondanks jouw pijn en belemmeringen.

Je leert concreet manieren om anders te reageren. Het uitgangspunt is dat we starten waar je je nu bevindt. Acceptance staat voor aanvaarding, toestaan en omarmen van dat wat er innerlijk is, dus ook (en juist) de aanvaarding van 'ongewenste' gevoelens en gedachten. Commitment verwijst naar dat je kiest voor jouw doelen en (levens)waarden en het vraagt bereidheid om veranderingen aan te gaan. Een belangrijk thema in de therapie is het loskomen van het piekeren. Je gaat oefenen om jouw "aandacht" van je denken te leren waarnemen zonder erin te verzuipen (“Ik ben alleen maar verdrietig door de pijn/ ik voel me waardeloos”).

 

Het doel van de therapie is om midden in het leven te staan en te gaan doen (“act”) wat voor jouw betekenisvol is in jouw leven. Stappen maken door te leren om in contact te zijn met het hier en nu.

ACT valt binnen de fysiotherapeutische vergoeding

 

Wilt u uw vraag naar mij mailen, dat kan natuurlijk ook: klik hier of ga naar Contact en klik op de onderstaande foto

Tip

Controleer of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie voordat je een afspraak maakt. Kijk je polis

na of bel je zorgverzekeraar zodat je weet wat je nog vergoed krijgt. Kies bewust de aanvullende verzeke-

ring die bij jouw wensen past. Kijk voor meer informatie

op de zorgwijzer fysiotherapie

Pijn & Leefstijlcoach in Veghel - Voor zowel lichaam als geest

Expert in behandeling van pijn en burn-out

Fysiotherapie Timmermans Veghel

Bewust Beter voor Je Lijf!

We doen het samen!