Nieuws

 

 

Tip: controleer voorafgaand aan uw behandeling of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie

 

Even voorstellen, nieuwe collega: Monique van Zutphen

 

 

Hoe meer werkervaring in zowel Nederland als in het buitenland ik op deed, hoe meer mijn passie voor fysiotherapie groeide. Als fysiotherapeut blijf je analyseren en telkens weer is het zoeken naar de daadwerkelijke oorzaak van de klachten een leuke en soms complexe uitdaging. Ik kwam er al snel achter dat het mentale aspect veel invloed kan hebben en hierdoor werd soms meer bereikt dan bij een ‘gewone’ fysiotherapie behandeling te verwachten was. Toen ik de master psychosomatische fysiotherapie ging doen in Utrecht (afgerond in 2016), viel dan ook veel op zijn plek.

 

Als psychosomatisch fysiotherapeut ben je specifieker opgeleid om onder andere ook lichamelijke klachten die niet te verklaren zijn (SOLK) te behandelen. In behandelingen richt ik me vooral op bewustwording van lichaamssignalen, vergroten van inzicht in de (pijn)klachten en het vergroten van je zelfcontrole. Bij complexe psychosomatische aandoeningen is multidisciplinaire samenwerking met o.a. een bedrijfsarts, psycholoog en de huisarts noodzakelijk. In vergelijking met de ‘standaard’ fysiotherapie behandeling zullen behandelingen daarom vaak een meer coachend karakter hebben, waarbij een actieve instelling en samenwerking met de patiënt centraal staat.

 

Naast de waarneming van Marianne in juli, zal ik werkzaam blijven in de praktijk voor zowel fysiotherapie als psychosomatische fysiotherapie. Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie waarvoor de praktijk geen contracten met zorgverzekeraars heeft afgesloten. Afhankelijk van de soort (aanvullende) verzekering is het mogelijk dat psychosomatische fysiotherapie geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt bij contractvrije zorg!

 

Prijs psychosomatische fysiotherapie: € 75 euro

Behandelduur: 60 minuten

 

Betaling:

De behandeling wordt meteen afgerekend, waarna je van mij een factuur krijgt die je kunt indienen bij de zorgverzekeraar.

ACT is een benadering om weer te leren functioneren en een betekenisvol / zinvol leven te leiden; weer functioneren ondanks jouw pijn en belemmeringen.

Je leert concreet manieren om anders te reageren. Het uitgangspunt is dat we starten waar je je nu bevindt. Acceptance staat voor aanvaarding, toestaan en omarmen van dat wat er innerlijk is, dus ook (en juist) de aanvaarding van 'ongewenste' gevoelens en gedachten. Commitment verwijst naar dat je kiest voor jouw doelen en (levens)waarden en het vraagt bereidheid om veranderingen aan te gaan. Een belangrijk thema in de therapie is het loskomen van het piekeren. Je gaat oefenen om jouw "aandacht" van je denken te leren waarnemen zonder erin te verzuipen (“Ik ben alleen maar verdrietig door de pijn/ ik voel me waardeloos”).

 

Het doel van de therapie is om midden in het leven te staan en te gaan doen (“act”) wat voor jouw betekenisvol is in jouw leven. Stappen maken door te leren om in contact te zijn met het hier en nu.

ACT valt binnen de fysiotherapeutische vergoeding

 

ACT (Acceptance Commitment Therapie) bij pijn

Wilt u uw vraag naar mij mailen, dat kan natuurlijk ook: klik hier of ga naar Contact en klik op de onderstaande foto

Tip

Controleer of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie voordat je een afspraak maakt. Kijk je polis

na of bel je zorgverzekeraar zodat je weet wat je nog vergoed krijgt. Kies bewust de aanvullende verzeke-

ring die bij jouw wensen past. Kijk voor meer informatie

op de zorgwijzer fysiotherapie

Pijn & Leefstijlcoach in Veghel - Voor zowel lichaam als geest

Expert in behandeling van pijn en burn-out

Fysiotherapie Timmermans Veghel

Bewust Beter voor Je Lijf!

We doen het samen!