Basic Body Awareness Therapy

Body Awareness Therapy

  • Chronische pijnklachten
  • Spanningsklachten
  • Hyperventilatiesyndroom
  • Fibromyalgie
  • Mensen die gekwetst zijn door geweld en/ of misbruik
  • Eetstoornissen

 

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer informatie,

neem dan contact met me op.

 

 

Fysiotherapie Timmermans Veghel

Bewust Beter Voor Je Lijf!

Gezond zijn, Gezond blijven, Gezond voelen!

Basic Body Awareness Therapy, wat is dat?

 

Basic Body Awareness Therapy is een rustige oefenmethode om bewegen weer mogelijk te maken net zoals hiernaast zo vanzelfsprekend is bij deze mooie waterval: het water beweegt (stroomt) vanzelf. U ervaart met Basic Body Awareness Therapy eenvoudige en kleine bewegingen in lig, zit en in

stand op een fijne manier.

 

Met deze oefenmethode ervaart u uw lichaam beter en wordt

u zich meer bewust van uw lichaam en uw lichamelijke gewaarwordingen. De oefeningen zijn direct toepasbaar in uw dagelijkse leven. U verbetert uw houding, de kwaliteit van uw bewegingen in combinatie met balans en ademhaling.

 

Deze methode is vooral geschikt als u moeite heeft met (intensief) bewegen of sporten. In het bijzonder als u helemaal “vast zit” of weinig energie hebt; dan is deze oefenmethode in het bijzonder geschikt.

 

Doordat u meer contact krijgt met uw lichaam en uw gevoelens, leert u beter uw mogelijkheden voelen en herkennen. Met deze oefenmethode is het vooral de bedoeling dat u de beweging soepel en licht ervaart. Het betekent: met aandacht en bewust bewegen volgens een specifieke oefenmethode zodat het u weinig inspanning kost. Het is een milde vorm van bewegen, zodat u vooral nog beter leert omgaan met de eisen die u aan het lichaam en dus aan uzelf stelt in het dagelijkse leven.

 

 

 

 

 

 

Voor wie?