Medische trainingstherapie

Medische trainingtherapie

“Medische trainingstherapie” wil zeggen dat u traint onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het trainingsprogramma is zodanig opgesteld dat u, ondanks (pijn)klachten en/ of beperkingen, toch kan sporten. Ik hoor vaak van mensen terug dat de drempel om te gaan bewegen in de oefenzaal lager ligt

vergeleken met de sportschool, omdat ze een goede persoonlijke begeleiding krijgen.Tien trainingen zijn vaak voldoende om zelf de weg naar het bewegen en sporten weer te vinden.

 

Het trainingsprogramma kan worden ingezet als aanvulling op uw revalidatie. U traint zowel het totale lichaam (algehele conditie en belastbaarheid), als lokaal, in het klachtengebied. Door training word u sterker en ontstaat een beter evenwicht tussen uw activiteiten (wat u van uw lichaam vraagt) en wat u met uw lichaam kunt (belastbaarheid).

U krijgt meer of weer vertrouwen in uw lichaam.

 

Daarnaast is ook het doel om te ervaren dat het prettig en gezellig is om samen met anderen te bewegen. De training start met een conditietest en op basis van uw conditie en doel, wordt een trainingsprogramma op maat opgesteld. U kunt één keer per week 1 uur trainen in een groep van minimaal drie en maximaal vijf personen. De training vindt in overleg op afspraak plaats. Na tien trainingen wordt de training geëvalueerd.

 

 

 

 

Voor wie?

Werkwijze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De training gaat op afspraak en momenteel is er een mogelijkheid op maandag ochtend van

10.30 - 11.30 uur.

 

Het accent ligt op bewegen met plezier en is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

Fysiotherapie Timmermans

Bewust Beter Voor Je Lijf!

We doen het samen!

Ik bied trainingsprogramma’s aan voor zowel gezonde deelnemers als voor specifieke doelgroepen. Er zijn oefengroepen voor mensen met vaatklachten, vermoeidheidsklachten, vrouwen tijdens of na de behandeling van borstkanker en voor senioren. De trainig gaat op afspraak bij tenminste vier deelnemers.

 

 

 

 

Links