HappyBodyFlow

Waarom HappyBodyFlow?

Voor jou, als je kampt met energieverlies,  om wat voor reden dan ook: burn-out, spanning, long-COVID, chronische klachten. Als je toch wil bewegen, maar je de sportschool (nog) niet ziet zitten.

Om beter in je vel te komen en zo te werken aan je herstel en jezelf vitaler en energieker te voelen.

Kortom om gezond te zijn, gezond te voelen en gezond te blijven! Je kunt verwachten dat je heerlijk en helemaal ontspannen geniet van jouw verwenmoment voor jezelf en deze blije flow meeneemt door de rest van de dag. Trots op de folder! Kijk en klik hier op de link, om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten van de HappyBodyFlow groepsles. Natuurlijk geef ik tijdens de les aanwijzingen, terwijl je nu naar mijn flow kijkt.

Het is een fijne manier om nog meer vertrouwen te krijgen in je lijf vanuit zachtheid voor jezelf. Word bewust en leer de ruimte voelen binnen je lijf, binnen jezelf, zodat je vertraagt en stilstaat bij wat je voelt, wat jíj nodig hebt en wat jíj wilt. Uit je hoofd, in je lijf en steeds weer herkennen wat jouw impulsen en hartverlangens zijn – Leren leven vanuit je hart – Dus weer ervaren wat Bewust Beter is Voor Je Lijf. Durf te kiezen voor jezelf!

Nieuwsgierig om jouw blije energieke stromende spontaniteit steeds opnieuw te ervaren? Zin om mee te doen? Of meer info? Bel, app of vul het contactformulier in. Ik ontmoet je graag en voel je welkom! 

Dit is bewegen vanuit de combinatie vanuit de klassieke bewegingstherapie verrijkt met plezierige bewegingsvormen zoals Basic Body Awareness, dansante fysio, Kundalini en Yin yoga therapie. Dit zijn eenvoudige bewegingen in lig, zit en stand. We bewegen op een rustige en aangename manier met ontspannende en rustgevende  achtergrondmuziek.

Je bepaalt zelf hoe je de oefeningen uitvoert en hoe je ze kunt toepassen in je dagelijkse leven. Het gaat niet om hoe het er uit ziet, maar wel om wat het je brengt, want jij bent jouw expert over je lijf. Door geduldig en tegelijkertijd nieuwsgierig te zijn, veel te herhalen, de tijd te nemen, verbeter je stap voor stap je houding en de kwaliteit van bewegen. Bewust bewegen gaat altijd in combinatie met het oefenen van balans en ademhaling.

Voor wie? Als je langdurende gezondheidsproblemen hebt, problemen hebt met bewegen of je (tijdelijk) niet meer durft of kunt sporten (zelfstandig of in de sportschool)Je helemaal vastzit of je weinig energie hebt. 

Wij gaan samen oefenen op een rustige manier, om zo te ontdekken dat bewegen wel mogelijk is, aangepast aan jouw lijf en op jouw manier. Het is vooral de bedoeling dat je bewegen als soepel en licht ervaart. Mild en met aandacht. Doordat je meer contact krijgt met je lijf en gevoelens, leer je beter doseren en je mogelijkheden herkennen. Je gaat de natuurlijke bewegingen binnen je lijf herontdekken zodat de energie en de ademhaling weer stroomt. Net als bij een waterval: het water beweegt en stroomt vanzelf. Ook al klinkt dit misschien nu nog als onmogelijk.

Kortom, HappyBodyFlow is geschikt voor iedereen die moeite heeft met (intensief) bewegen of sporten. Tegelijkertijd ben je ook welkom voor een sessie als je feedback wilt over jouw houding, jouw manier van trainen, dansen of bewegen.

Als je jezelf herkent in de bovenstaande beschrijving kom dan zeker langs en hervindt jou vertrouwen in je lichaam en ervaar wat je wel kunt.

Je kunt deelnemen aan de groepsles HappyBodyFlow (maximaal vijf deelnemers). De groep beweegt elke woensdagochtend van 9.00 – 10.00 en (bij voldoende aanmelding) op dinsdagavond van 19.30 – 20.30 uur.

Het werkt ondersteunend om samen met anderen te bewegen; het geeft (h)erkenning en je kan je aan elkaar optrekken. Het motto tijdens het bewust bewegen is ‘plezier en lichtheid’. Er wordt niet hardgelopen, het is geen conditietraining en het is niet prestatiegericht. We bewegen op de inspiratie en flow van de dag met bewustwording van wat je doet, hoe je het doet en wat je neigingen en overtuigingen zijn. Veel voorkomende gedachten zijn: ‘Je moet het voelen, want anders heeft het geen nut. Doorgaan, niet aanstellen of zeuren’. Je mag vanaf nu gaan voelen wat jou blij maakt en wat jij hier voor nodig hebt.

De ademhaling is de sleutel en elke beweging, hoe klein ook, rijdt op de stroom van de ademhaling. Tijdens Bewust Bewegen ligt de focus op ‘goed zorgen voor jezelf’, zodat je voelt wat er in jou leeft, wat jou beweegt en dat je ervaart wie je bent. Vanuit zachtheid, blijdschap en dankbaarheid naar jezelf. Dit is steeds de uitnodiging.

Word je meer bewust van je valkuilen, niet helpende strategieën, je lichaam en je lichamelijke gewaarwordingen. Ervaar helpende strategieën die je kan toepassen binnen jouw mogelijkheden en grenzen.

  • Voor jou, om nog beter in je vel te zitten 
  • Voor nog meer vitaliteit en energie
  • Om heerlijk en helemaal ontspannen te  genieten van jouw verwenmoment voor jezelf en deze blije flow mee te nemen door de rest van de dag
  • Als je langdurende gezondheidsproblemen hebt, problemen hebt met bewegen of je (tijdelijk) niet meer durft of kunt sporten (zelfstandig of in de sportschool). Je helemaal vastzit of je weinig energie hebt. 
  • Burn-out
  • Aanhoudende pijn
  • Gejaagdheid/ Onrust/ Spanning
  • Hoge bloeddruk/ Hartkloppingen
  • Paniek/ Hyperventilatie
  • Piekeren
  • Osteoporose
  • Fibromyalgie
  • Slachtoffers van geweld of misbruik

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie, neem dan contact met me op.

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak