Vergoeding en tarieven

Bekijk hier onze prijslijst

De therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Check zelf of je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of complementaire/ alternatieve zorg als je een afspraak maakt. Als je voldoende verzekerd bent voor fysiotherapie ontvang je geen rekening. Behandelingen fysiotherapie dienen wij aan het eind van de maand rechtstreeks in bij je zorgverzekeraar. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract (met uitzondering van Just).

Word je behandeld met psychodynamische therapie, dan ontvang je zelf de rekening die je rechtstreeks aan de praktijk betaalt. Je kunt voor vergoeding achteraf, zelf de rekening indienen bij je zorgverzekeraar. We starten altijd met een intake fysiotherapie en vandaar uit bepalen we het behandelplan.

Psychodynamische therapie wordt in 2022 vergoed als psychosociale therapie (code: 24504) of lichaamsgerichte therapie (code: 24513). Zorg voor een aanvullende verzekering voor complementaire zorg/ alternatieve geneeswijze van de zorgpolissen van VGZ-, CZ, Menzis, De Friesland, ONVZ, PNOzorg en VvAA. In 2022 ben ik aangesloten bij de stichting Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT). Een gedeelte wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering voor complementaire zorg. Vraag in de praktijk naar de voorwaarden.

Weet je niet zeker of de behandeling vergoed wordt? Controleer je polis of bel je zorgverzekeraar voor meer informatie. Kies bewust de aanvullende verzekering die bij jouw wensen past. Kijk voor meer informatie op de zorgwijzer fysiotherapie. Indien je niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent kun je direct bij ons pinnen. Een betaalbevestiging ontvang je per sms of mail. Een overzicht van de behandeldata en/of factuur kunnen bij ons opgevraagd worden.

Pinnen

We vragen je na de behandeling te pinnen  als je niet aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie of psychodynamische therapie. Natuurlijk gaat dit in overleg. 

Kosten voor eigen rekening

Kosten zoals (lymfe)tape en een brace worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar en zijn voor eigen rekening. Voor oedeemtherapie, manuele therapie, psychodynamische therapie en een behandeling aan huis geldt een hoger tarief.

Behandeling chronische ziekten

Bij een chronische indicatie tellen de eerste twintig behandelingen mee met het eigen risico. Welke aandoeningen als chronisch worden beoordeeld kun je terugvinden op de website van jouw zorgverzekeraar. Voor een chronische indicatie en een aan huis behandeling is een verwijsbrief van de arts nodig. Heb je nog vragen over de vergoeding of verwijsbrief? Neem dan contact met ons op.

CAT Vergoedbaar

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak