Biofeedback/ Hartcoherentietraining

Biofeedback en hartcoherentietraining, een goede oplossing voor het aanpakken van stress symptomen

Test je persoonlijke stressreactie via je lijf met biofeedback. Hoe reageert jouw lichaam tijdens een opdracht die je van mij krijgt? En weet je dan en ben je daadwerkelijk bewust, van hoe je lijf reageert? De meeste personen die deze test ondergaan hebben geen idee dat hun hart sneller gaat kloppen, of dat de ademhaling verhoogd, of dat ze koude handen krijgen. Met andere woorden, dat hun lijf reageert met een lijfelijke (stress) reactie. Totdat we later samen naar de grafiek met alle resultaten kijken.

Biofeedback maakt spierspanning direct zichtbaar (en als je wilt ook hoorbaar) en geeft tijdens de oefening direct feedback, zodat je het ontspannen en loslaten van spieren kunt trainen. Met ontspanning en verdieping van je ademhaling verbetert jouw herstelvermogen.

Kortom, door biofeedback leer je je lichamelijk reacties controleren door directe feedback met beeld en geluid. Om snel een indruk te krijgen van hoe biofeedback werkt, kun je naar het volgende filmpje van Mind Media over biofeedback kijken.

Gezond zijn, gezond voelen, gezond blijven en oud worden. Dat willen we toch allemaal? Langdurige stress is ongezond en veroorzaakt vermoeidheid en lichamelijke klachten.

De biofeedbackbehandeling wordt perfect op jouw afgestemd. Bij de training kijk je mee op een beeldscherm – we oefenen met een pacer of een spelvorm. Je ziet (of hoort) direct jouw reactie en daardoor leer je makkelijker je lichamelijke reactie te voelen en vooral te regelen op een relaxte manier. Je oefent bijvoorbeeld of je tegelijkertijd je schouders los kunt laten en kunt doorademen terwijl je schrijft of bezig bent op je mobiel. 

Zowel de stress test als een training duren een uur, inclusief het aansluiten en weer ontkoppelen van de apparatuur.

De ene persoon heeft meer baat bij een ademoefening, de ander bij een ontspanningsoefening. Biofeedback biedt veel voordelen en mogelijkheden. De belangrijkste is dat je leert hoe jij het beste ontspant en hoe jij je  ademhaling vertraagt zodat je een effectieve moeiteloze ademhaling ervaart. Als je goed kunt ontspannen ben je minder gejaagd en kun je zelfs merken dat je handen warmer worden (Koude handen zijn een aanwijzing voor toegenomen stress). Trainen van jouw hartcoherentie is bij uitstek geschikt met biofeedback. Bij een optimale hartcoherentie zijn je ademhaling en hartslag optimaal in balans en dat zorgt voor een snel herstel en is daarom goed voor je gezondheid.

Nieuwsgierig naar jouw persoonlijke biofeedback meting? Maak dan een afspraak voor een kennismaking. Neem persoonlijk contact met me op als je nog vragen hebt.

Bij de test meten we jouw spierspanning, ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding tijdens het uitvoeren van een aantal opdrachten. Krijg nog meer bewustzijn en zelfcontrole over je lijf. 

Ik verheug me om je te zien in de praktijk!

Er zijn mogelijkheden voor vergoeding, maar informeer hiervoor even persoonlijk bij me.

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak