Biofeedback

Biofeedback, een goede oplossing voor het aanpakken van stress symptomen

Gezond oud worden willen we toch allemaal? Langdurige stress is ongezond en veroorzaakt vermoeidheid en lichamelijke klachten.

Doe een test met biofeedback om te kijken hoe jouw lichaam reageert onder invloed van spanning of stress. Biofeedback maakt dit zichtbaar en geeft daarnaast ook inzicht in jouw vermogen om te ontspannen en jouw herstelvermogen na spanning.

Bij biofeedback leer je je lichamelijk reacties te controleren door directe feedback met beeld en geluid. Om snel een indruk te krijgen van hoe biofeedback werkt, kun je naar het volgende filmpje van Mind Media over biofeedback kijken.

Als je nieuwsgierig bent geworden en ook meer invloed wilt krijgen op je klachten, maak dan een afspraak voor een kennismaking. Bij de test meten we jouw spierspanning, ademhaling, hartslag, handtemperatuur en huidgeleiding tijdens het uitvoeren van een aantal opdrachten.

De behandeling wordt perfect afgestemd op jouw specifieke situatie. Bij de training kijk je mee op een beeldscherm – we oefenen met een pacer of een spelvorm. Je ziet (of hoort) direct jouw reactie en daardoor leer je makkelijker je lichamelijke reactie te voelen en vooral te regelen op een relaxte manier. Je oefent bijvoorbeeld of je tegelijkertijd je schouders los kunt laten en kunt doorademen terwijl je schrijft of bezig bent op je mobiel. 

De ene persoon heeft meer baat bij een ademoefening, de ander bij een ontspanningsoefening. Biofeedback biedt veel voordelen en mogelijkheden. De belangrijkste is dat je leert hoe jij het beste ontspant en hoe jij je  ademhaling vertraagt zodat je een effectieve moeiteloze ademhaling ervaart. Als je goed kunt ontspannen ben je minder gejaagd en kun je zelfs merken dat je handen warmer worden (Koude handen zijn een aanwijzing voor toegenomen stress). Trainen van jouw hartcoherentie is bij uitstek geschikt met biofeedback. Bij een optimale hartcoherentie zijn je ademhaling en hartslag optimaal in balans en dat zorgt voor een snel herstel en is daarom goed voor je gezondheid.

Kom langs voor jouw ‘stresstest’ en maak een afspraak. Krijg weer zelfcontrole over je lijf. Neem persoonlijk contact met me op als je nog vragen hebt.

Ik verheug me om je te zien in de praktijk!

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak