Vitaler door versterken van bewuste leefstijl

Bewuster van jouw gezondheid en leefstijl 

Hoe gezond leef jij? en wat voor een rapportcijfer geef jij jouw huidige gezondheid?

Gezond oud worden met een goede kwaliteit van leven willen toch allemaal? Mijn ervaring is dat vrijwel alle mensen zolang mogelijk zelfstandig en autonoom willen blijven, zonder afhankelijk te zijn van anderen. En dat je jong of oud, volledig kan (mee)doen in de maatschappij, waardoor je voldoening en blijheid ervaart en betekenis geeft aan jouw leven. Doen waar jij blij van wordt en wat voor jou belangrijk is.

Leef jij BRAVO? Deze deelgebieden van de leefstijl ga ik met je bespreken:

Naast BRAVO zijn ook de volgende zes onderdelen bepalend voor jouw gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren. Marianne Timmermans werkt graag met jou op een positieve manier aan jouw bewustzijn en gezondheid (volgens het model van Machteld Huber). Je krijgt direct handvaten om jouw leefstijl te ontwikkelen.

Voor mij betekent gezondheid dat je een gezonde beweging maakt en dat je voor diegene en datgene leeft wat voor jouw belangrijk is – leef je volgens jouw intentie en levenswaarden, of niet? Een voorbeeld van een intentie is zorgzaamheid en liefdevol zijn. Lees meer over levenswaarden. Wat is jouw intentie in jouw leven? En leef je volgens die intentie of volgens de regels van onze maatschappij en jouw omgeving. Leef je wellicht op een manier die anderen van je verwachten?

We stemmen samen af, op welke gebieden jij je leefstijl en je gezondheid wilt en kunt veranderen. We verwachten van jou de bereidheid om alle aspecten te kunnen bespreken. Jij bent aan zet om hiermee zelf aan de slag te gaan. Je leert om te voelen dat je zelf een keuze hierin hebt en je vrij bent om te bewegen naar wat jij wilt en nodig hebt.  Tegelijkertijd kun je ook ervaren dat je de stap nog niet kan zetten. Dat je er nog niet aan toe bent om te veranderen. Je wordt je meer bewust waar jij staat in jouw proces, hoe jij reageert en hoe jij je gedraagt. Het kan dus een prima keuze zijn om te besluiten dat jij nog niet kan veranderen. Dan stopt onze leefstijlbegeleiding en leef jij jouw leven zoals je dat deed met de wetenschap wat dit kan betekenen voor jouw gezondheid. Ik laat je graag ervaren hoe jij gezonder kan functioneren binnen jouw mogelijkheden door onbewuste zaken boven water te halen zodat jij ze kan toelaten in jouw bewustzijn. Het antwoord ben jij zelf.

Doel of intentie?

Je mag verwachten dat je na mijn begeleiding meer zelfbewustheid ervaart en je durft te kiezen voor jezelf. Jij verdient de volledige zelfbeschikking over jouw gezondheid of liever gezegd, over jouw leven. Marianne Timmermans geeft helderheid en aandacht aan jouw als persoon met de intentie om jouw stappen te leren zetten in leren leven met meer flexibiliteit. Helemaal op jouw manier.

Jij mag ‘helemaal jezelf-zijn’ ervaren in mijn praktijk.

 • Burn-out
 • Mentale klachten als oorzaak of gevolg (?) van een ongezonde leefstijl
 • Overspannenheid
 • Aanhoudende lichamelijke pijn of klachten
 • Begeleiding bij stoppen met roken

  Levensvragen als:
 • ‘“Wat heb ik nodig? Wat wil ik? Wat zijn mijn verlangens?”
 • “Waarom voel ik mij zo rot? leeg? Heb ik nergens zin in?” 
 • “Waarom kom ik altijd de verkeerde partner tegen?”
 • ‘Waarom lukt het niet om te stoppen met mijn verslaving?
 • “Waarom ervaar ik zoveel constante stress in mijn lijf?’
 •  “Waarom vind ik intimiteit zo moeilijk?”
 • Waarom ontplof ik regelmatig? Ik wil bewust worden van vaste gewoonten of overlevingsstrategieën die mij niet langer dienen?

  Doelen als: 
 • Leren omdenken en vergroten van je flexibiliteit
 • Vergroten van je zelfexpressie en jezelf leren uiten
 • Jezelf versterken door het vergroten van je bewustzijn?
 • Jezelf opnieuw uitvinden en jezelf beter leren kennen
 • Leren ontspannen ademen
 • Leren omgaan met dat wat er is

Het advies voor iedereen die rookt is: stoppen!

Gemiddeld heeft iemand 7 stoppogingen nodig, voordat het lukt. Daarnaast blijkt dat professionele begeleiding meer kans van slagen heeft dan dat je het alleen probeert. Als dit nu het goede moment voor je is, of als je overweegt om te stoppen, kom dan langs. 

Ik wist voorheen niet dat ze cacoa, suiker, luchtwegverwijderaars en nog meer stoffen in een sigaret stoppen, om het maar lekker te maken, je te verleiden, om de teer en andere schadelijke stoffen te verbloemen. Wil je hier ook meer over lezen dan is dit mogelijk via deze link naar het Trimbos instituuthttps://www.trimbos.nl/kennis/gevolgen-van-roken/wat-zit-er-in-een-sigaret/ 

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak