Leefstijl

Pak je leefstijl aan en word vitaal

Gezond oud worden willen toch allemaal? Mijn ervaring is dat vrijwel alle mensen zolang mogelijk zelfstandig willen blijven functioneren en niet afhankelijk willen zijn van anderen. En dat je kan (mee)doen zodat je een betekenisvol leven leidt. Dus wat is voor jouw belangrijk? Hoe gezond leef jij? Wat voor een rapportcijfer geef jij jouw huidige gezondheid?

Leef jij BRAVO? Deze deelgebieden van de leefstijl ga ik met je bespreken:

Naast BRAVO zijn ook de volgende zes onderdelen bepalend voor jouw gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen, dagelijks functioneren. Fysiotherapie Timmermans werkt graag met jou op een positieve manier aan jouw gezondheid (volgens het model van Machteld Huber). Je krijgt direct handvaten om jouw leefstijl te ontwikkelen.

Voor mij betekent gezondheid dat je een gezonde beweging maakt en dat je voor diegene en datgene leeft wat voor jouw belangrijk is – leef je volgens jouw intentie en levenswaarden, of niet? Een voorbeeld van een intentie is zorgzaamheid en liefdevol zijn. Lees meer over levenswaarden. Wat is jouw intentie in jouw leven? En leef je volgens die intentie of volgens de regels van onze maatschappij en jouw omgeving. Leef je wellicht op een manier die anderen van je verwachten?

We stemmen samen af, op welke gebieden jij je leefstijl en je gezondheid wilt en kunt veranderen. We verwachten van jou de bereidheid om alle aspecten te kunnen bespreken. Jij bent aan zet om hiermee zelf aan de slag te gaan. Je leert om te voelen dat je zelf een keuze hierin hebt en je vrij bent om te bewegen naar wat jij wilt en nodig hebt.  Tegelijkertijd kun je ook ervaren dat je de stap nog niet kan zetten. Dat je er nog niet aan toe bent om te veranderen. Je wordt je meer bewust waar jij staat in jouw proces, hoe jij reageert en hoe jij je gedraagt. Het kan dus een prima keuze zijn om te besluiten dat jij nog niet kan veranderen. Dan stopt onze leefstijlbegeleiding en leef jij jouw leven zoals je dat deed met de wetenschap wat dit kan betekenen voor jouw gezondheid. Ik laat je graag ervaren hoe jij gezonder kan functioneren binnen jouw mogelijkheden door onbewuste zaken boven water te halen zodat jij ze kan toelaten in jouw bewustzijn. Het antwoord ben jij zelf.

Doel of intentie?

Je mag verwachten dat je na mijn begeleiding meer zelfbewustheid ervaart en je durft te kiezen voor jezelf. Jij verdient de volledige zelfbeschikking over jouw gezondheid of liever gezegd, over jouw leven. Fysiotherapie Timmermans geeft helderheid en aandacht aan jouw als persoon met de intentie om jouw stappen te leren zetten in leren leven met meer flexibiliteit. Helemaal op jouw manier.

Jij mag ‘helemaal jezelf-zijn’ ervaren in mijn praktijk.

Mensen met:

  • Burn-out
  • Etalagebenen
  • Ongezonde leefstijl
  • Overspannenheid
  • Overgewicht
  • Willen stoppen met roken
  • Suikerziekte


Doelen zoals:

  • ‘Ik wil vanaf nu mijn leefstijl aanpakken’
  • ‘Ik wil stoppen met ………, constant gestrest zijn of op de bank blijven zitten’
  • “Ik wil beter in mijn vel zitten”

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak