Pijnbehandeling

De impact van pijn op je leven is enorm – Ik luister graag naar je verhaal en leer je omgaan met pijn

Behandelmogelijkheden gericht op wat voor jou belangrijk is in je leven

Kijk of we een klik hebben en kies voor onze deskundige begeleiding. Leer hoe je kunt vooruitgaan om weer het gevoel te krijgen dat je leeft.

ACT is een benadering om weer te leren functioneren zodat je ervaart dat je een betekenisvol leven kunt leiden ondanks pijn. Je leert concreet manieren om je gedrag te veranderen. Het uitgangspunt is dat we starten waar je je nu bevindt. 

Acceptance staat voor aanvaarding, toestaan en omarmen van dat wat er innerlijk is. Dit betekent dat je bereid bent om jouw ‘ongewenste’ gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen en gedachten volledig te aanvaarden. 

Commitment betekent dat je kiest voor jouw doelen en (levens)waarden. Het vraagt vooral bereidheid om veranderingen aan te gaan. Een belangrijk thema in de therapie is defusie: het loskomen van het piekeren. Je gaat oefenen om je aandacht voor jouw gedachten te leren waarnemen, zonder te verzuipen in een gedachte zoals “Ik voel me alleen en verdrietig door de pijn en daardoor voel ik me waardeloos”. 

Act – Doe wat voor jouw betekenisvol is in je leven en zet elke dag kleine stappen terwijl je leert om in contact te zijn met het hier en nu.Het doel van de therapie is om midden in het leven te staan en te gaan doen 

Alle genoemde behandelmogelijkheden, behalve psychodynamische therapie, vallen binnen de fysiotherapeutische aanvullende verzekering*

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak