Eerste afspraak – Intake

Plan zelf je afspraak via de website. Je hebt geen verwijsbrief nodig. Er is geen wachtlijst.

Je bent vrij om te kiezen naar welke therapeut je gaat. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig, behalve bij een aan huis behandeling of chronische indicatie. Maak direct online, via de App of telefonisch een afspraak. Laat gerust een voicemail bericht achter als wij tijdens behandelingen telefonisch niet bereikbaar zijn. Wij nemen dezelfde dag contact met je op. De intake duurt 40 minuten tot een uur. 

 

Neem bij de intake (eerste afspraak) het volgende mee:

  • Uw verzekeringsnummer/ uw zorgpas
  • Uw identiteitsbewijs
  • Uw eigen handdoek

 

Verhinderd?

Een afspraak dient minstens 24 uur van te voren afgezegd te worden. Te laat of niet afmelden is voor eigen rekening. Annuleren kan via bellen, een sms of Whatsapp.  Afmelden via je afspraakbevestiging lukt niet, want dat is een No-reply.

Werkwijze intake

We beginnen met een kennismakingsgesprek wat indien nodig wordt gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt je houding en de kwaliteit van de bewegingen onderzocht. Je persoon -en onderzoeksgegevens worden vastgelegd in de computer. Je krijgt informatie en uitleg over zowel de oorzaak als de aanpak van de klacht (het actieplan), zodat je weet wat je zelf mogelijk kunt doen. Na jouw akkoord met het actieplan start de behandeling. De intake duurt 40 minuten tot een uur.  Soms is uitgebreider onderzoek nodig met een stress test of meting van de hartcoherentie met de Inner Balance App. Dit wordt gedeclareerd als behandeling.

Duur intake

De eerste afspraak duurt 40 tot 60 minuten.  Als de intake langer duurt dan 40 minuten, wordt die tijd ook in rekening gebracht. Vraag naar de de voorwaarden. Vervolgbehandelingen duren ongeveer 30 tot 40 minuten.

Visie

Jij staat bij ons centraal met je verhaal, klachten en/of vragen. We vinden het belangrijk dat je je gehoord en begrepen voelt. Een fijne sfeer komt op de eerste plaats. Met aandacht verbeteren we jouw lichaamsbewustwording en leren we je wat het verbeteren van een bewuste gezonde levensstijl voor je welzijn kan betekenen.

Zijn er acties die je eerder hebt ondernomen wat goed ging? Wat past bij jou en wat zijn de mogelijkheden? Hoe komen we tot een succes? Jij bepaald wat er gebeurd! We pakken datgene aan wat voor jou het meest van belang is en we gaan uit van je eigen kracht en mogelijkheden.

Voor wie?

  • Ben je angstig, voel je je eenzaam, heb je veel meegemaakt, of heb je ander zins behoefte aan ondersteuning, dan kunnen we je hierin ook ondersteunen met lichaamsgerichte of psychosociale therapie , omdat we naast fysiotherapie ook psychodynamische therapie aanbieden. Ook voor jongvolwassenen.

    Het kan een goede tussenoplossing zijn als je op een wachtlijst staat voor een psycholoog of revalidatiecentrum.

  • Heb je klachten, maar kun je niet snel terecht bij je huisarts, vraag dan een eenmalig consult aan voor een diagnose en advies. Indien gewenst is dit ook digitaal mogelijk.
  • Wil je graag weten hoe je spierspanning en stress tijdens situaties met werk of kinderen kunt verminderen? Heb je last van overweldigende gedachten en emoties? Je leefstijl is onlosmakelijk verbonden met het ontstaan en in stand houden van klachten. We bespreken hoe deze factoren tot klachten hebben kunnen leiden. Vervolgens maken we samen een actieplan.

 

Wat verwacht ik van jou?

Lees meer bij: ‘Over ons’ – ‘Wie ik ben’ – ‘Wat verwacht ik van jou’ 

Verwijsbrief nodig?

Een verwijsbrief is alleen nodig bij psychosomatische fysiotherapie, een chronische aandoening zoals etalagebenen, artrose heup/ knie of behandeling aan huis.

Maak een afspraak

Neem hier direct contact met ons op voor het aanvragen van een (eerste) afspraak